• Gesloten op zondag en maandag
  • Open van dinsdag tot zaterdag
  • Van 9u tot 17u30

In de kijker: Curiosithee

Gepubliceerd op 30 juni 2020 om 22:36

Op regelmatige tijdstippen willen we iemand in de kijker zetten. Voor deze eerste keer is dit Ann Vansteenkiste van Curiosithee.


Een paar jaar geleden schreef ik mij in voor de cursus theesommelier van Horeca Vlaanderen.  Want ik was een theedrinker en wou bijleren over waar thee vandaan kwam en wat je hier mee kan doen. Maar ik had nooit kunnen denken wat een veranderingen dit met zich zou meebrengen. 

 

De cursus werd gegeven door Ann Vansteenkiste.  Een naam in de theewereld, maar dat wist ik op dat moment nog niet.  In het begin vroeg ik mij wel af wat ik daar zat te doen, want eerlijk gezegd stelde ik mij toch vragen bij de uitleg over het geschikte water, al of niet laten koken, enzovoort.  Tot het moment kwam dat we mochten proeven.  En toen ging er een wereld voor mij open en kwam het besef dat ik eigenlijk weinig van thee kende. 

 

Dankzij Ann heb ik uiteindelijk de beslissing genomen om te starten met een eigen theehuis, waar we de nadruk leggen op correct gezette thee.  Wij bieden een dertigtal soorten thee aan, waarvan het merendeel van Curiosithee van Ann Vansteenkiste. Voor haar thee gaat zij zelf naar China om ter plaatse bij lokale boeren thee aan te kopen.  Hierbij hecht zij veel belang aan het feit dat de thee natuurlijk wordt verbouwd, dus zonder het gebruik van herbiciden en pesticiden.
Op haar site (www.curiosithee.be) vind je meer informatie over haar thee, manier van werken en workshops.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.