Receptidee: Cold Brew Coffee

Cold Brew Coffee

 

Omdat het niet altijd ice-tea moet zijn, kan je voor de afwisseling zelf een cold brew coffee maken.  En het is veel gemakkelijker dan je denkt.

Cold brew koffie is niet hetzelfde als ijskoffie. Ijskoffiie wordt warm gezet en daarna afgekoeld, terwijl bij cold brew gemalen koffie vermengd wordt met koud water, hierna 12-24 uur in een afgesloten bak moet trekken, om vervolgens gefilterd te worden. Daardoor is er ook een verschil in smaak: cold brew is zachter en zoeter van smaak dan een ijskoffie.

 

Benodigdheden;

  • Vers gemalen koffie (150gr).  Zeer geschikt is een licht gebrande koffie.
  • (Gefilterd) water (1 liter)
  • Een afsluitbare kan, fles of French Press
  • Koffiefilter of neteldoek

Werkwijze:

  • Maal de koffie niet te fijn.
  • Giet het water over de koffie en roer even goed door.
  • Sluit de kan af en zet koud weg in de koelkast.
  • Na 12 uur (tot 24 uur)is uw cold brew coffee klaar.
  • Uw koffie filteren.
  • Gekoeld is uw koffie een aantal dagen houdbaar.

 

Receptideeën:

De cold brew smaakt zonder toevoegingen al heerlijk, gewoon met een paar blokjes ijs.. Maar als je eens iets anders wenst, hier een paar ideetjes:

  • Met Tonic; Vul een glas voor 2/3 met tonic en ijsblokjes.  Afwerken met de cold brew coffee en eventueel een schijfje citroen.
  • Latte: Vul een glas voor 2/3 met melk (of een alternatief, amandelmelk is mijn persoonlijke favoriet), ijsblokjes.  Als je de cold brew coffee rustig over de ijsblokjes giet krijg je een leuk effect.  Als je het graag wat zoeter hebt, kan je een siroop naar smaak toevoegen.

Laat het smaken!

 

 

cold brew coffee

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.