Receptidee: Zelf ijsthee maken

 

 

Tijdens zomerse dagen is niets zo lekker als een verfrissende ijsthee. Probleem is dat commerciële ijsthee enorm gezoet is. Dus waarom niet zelf aan de slag gaan om een lekkere ijsthee te maken. En je zal zien dat dit helemaal niet moeilijk is. Een extra voordeel is dat je zelf kan experimenteren met verschillende smaken en toevoegingen.

 

Benodigdheden:

  • Een thee of infusie die je zelf lekker vindt.
  • IJsblokjes
  • Eventueel fruit en/of kruiden
  • Eventueel zoetstof (honing, agavesiroop,...)

 

 

Werkwijze:

Je kan op een aantal manieren te werk gaan. Welke methode je gebruikt hangt af van wat jij verkiest. De verschillende methodes zorgen allemaal voor een andere smaak. Wanneer je dus niet tevreden bent van de smaak, probeer zeker dan een andere methode uit.

  • Cold brew methode: De gemakkelijkste methode die de zachtste smaak geeft. Alleen heb je hier wel veel geduld voor nodig..  Zet de thee of kruidenmengeling op in koud water en laat dit zeker een volledige nacht trekken in de ijskast. 's Morgens staat er een lekkere ijsthee voor u klaar. Eventueel kan je dan nog extra zoeten of fruit toevoegen. Gebruik voor deze methode zeker kwaliteitsvolle (biologische) thee of kruiden.  Door de lange trektijd is het belangrijk dat je zeker bent dat je met een natuurlijk product werkt om te vermijden dat er allerhande stoffen (genre pesticiden, herbiciden,...) in uw lekkere ijsthee komen.
  • Hot brew methode: Je maakt gewoon thee zoals je normaal zou doen en laat deze dan rustig afkoelen. Wanneer hij voldoende afgekoeld is, kan je hem in de ijskast plaatsen om verder af te koelen. Deze methode geeft de sterkste smaken, met ook de kans op een bittere smaak.
  • Shock brew methode: Dit is mijn persoonlijke favoriet. Het geeft snel een heel lekker resultaat.  Eerst zet je een straffe thee en nadat hij voldoende heeft getrokken giet je hem over in een met ijsblokjes gevulde kan. Eventueel bijzoeten en pimpen met fruit.

 

Welke thee met welke methode het beste resultaat geeft, hangt voornamelijk van uw persoonlijke voorkeur af.  Ook naar de hoeveelheid te gebruiken thee en het al of niet toevoegen van zoetstof, fruit of kruiden volg je best uw eigen smaak en gevoel.  Vaak geeft dit het beste resultaat.  Geloof in uw zelf!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.