Receptidee: Chai Latte

Hoewel wij van mening zijn dat thee zo puur mogelijk moet gedronken worden, maken we af en toe graag een uitzondering voor een lekkere chai (masala) latte.

Bijna overal in de wereld heeft men wel een versie van thee met melk (denk maar aan de zwarte Engelse thee met een scheutje melk), maar de bekendste is wel diegene die men in India drinkt, de Chai Masala.  Er bestaan ontelbaar veel recepten voor deze thee. In India kan je op iedere hoek van de straat deze zwarte thee met melk, suiker en kruiden drinken.  Kruiden die meestal gebruikt worden zijn gember, kruidnagel, kaneel en kardemon.

 

Hierbij geven we het recept mee dat wij gebruiken om onze verse chai lattes te maken. Dit is in grote lijnen gebaseerd op een recept van Ann Vansteenkiste.

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 el assamthee (of andere sterke zwarte thee)
  • 2 tl suiker (of naar eigen smaak)
  • 5 kardemonpeulen
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 steranijs
  • 1/4 nootmuskaat
  • 10 zwarte peperbollen
  • 1/2 kaneelstok

WERKWIJZE:

  • Plet alle kruiden in een vijzel.
  • Indien gewenst kan je ze even kort roosteren.
  • Breng 500 ml water samen met de thee en de kruiden aan de kook
  • Laat een 15tal minuten trekken
  • Voeg 500ml melk en de suiker toe.
  • Laat even opkoken.
  • Giet door een fijne zeef.

 

Natuurlijk kan je het recept zelf aanpassen door te spelen met hoeveelheden, andere kruiden toevoegen of waarom niet eens opteren voor havermelk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.