Receptidee: Smaakwater

 

Tijdens warme dagen moet je veel drinken.  Maar steeds water drinken begint na een tijd ook maar saai te worden.  Daarom is het leuk om uw water te pimpen met smaakjes.  Je kan dit doen door een mooie karaf te nemen en daar wat kruiden of fruit aan toe te voegen.  Deze geven dan wat smaak af.  Maar je kan ook onderstaande methode (mij aangeleerd door Ann Vansteenkiste) gebruiken om met weinig kruiden, toch veel smaak te geven aan uw water.

 

Benodigdheden:

  • Beugelfles of fles die je goed kan afsluiten
  • Water dat net niet aan de kook is gebracht (90°C - 95°C)
  • Vruchten en/of kruiden naar smaak

Werkwijze:

  • Doe het fruit en/of kruiden in de fles. Zie suggesties hieronder
    Wees creatief en experimenteer met smaken die je lekker vindt.
    Gebruik wel niet teveel kruiden of fruit. 
  • Vul de fles tot aan de rand met het warme water en sluit goed af
  • Na een uur eens goed schudden.  Zorg zeker dat alles goed onder water staat.  Je zal ook merken dat door het afkoelen het waterpeil gezakt is.
  • Laat minstens 8 uur trekken (al of niet gekoeld)
  • Ongeopend perfect te bewaren voor een paar weken.
  • Eens geopend binnen de 24 uur opdrinken of te bewaren in de ijskast voor een 2 à 5 dagen.

 

Suggesties:

  • Frambozen met rozenblaadjes
  • Munt met zeste van citroen
  • Ananas met basilicum
  • Peer met kaneel
  • Appel met komkommer en citroenmelisse
  • Hibiscus met munt en citroenverbena
  • Enz.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.